Solidariteit

Nicaragua heeft het ICJ gevraagd zich te mogen aansluiten bij Zuid-Afrika’s genocidezaak tegen Israël.

Bron: PressTV 9 februari 2024 ~~~ Nicaragua heeft formeel gevraagd om zich bij Zuid-Afrika te voegen in de genocidezaak tegen Israël bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ), aldus het hoogste gerechtshof van de VN.

Nicaragua heeft het ICJ gevraagd zich te mogen aansluiten bij Zuid-Afrika’s genocidezaak tegen Israël. Read More »

Negatief en Positief Nieuws

Bron : Mazin Quensiyeh, popular-resistance 31 januari 2024 ~~~ 2.269 massamoorden gepleegd door het bezettingsleger, 33.751 martelaren en vermisten (26.751 aangekomen in ziekenhuizen), 11.500 kindslachtoffers en meer. Dit zijn geen getallen. Dit zijn mensen met dromen en aspiraties en niet anders dan elk ander gebied op aarde waar inheemse mensen ook worstelden om op hun

Negatief en Positief Nieuws Read More »

Paus noemt gedode Gazaanse kinderen ‘Jezus van nu’, dringt aan op wapenstilstand in ‘wanhopige situatie’.

Bron: presstv dinsdag, 26 december 2023 ~~~ Paus Franciscus heeft de “wanhopige humanitaire situatie” in de Gazastrook betreurd en herhaalde zijn oproep voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en hulpverlening aan het belegerde gebied.

Paus noemt gedode Gazaanse kinderen ‘Jezus van nu’, dringt aan op wapenstilstand in ‘wanhopige situatie’. Read More »

Grote tegenslag voor door VS geleide marinecoalitie na vertrek Frankrijk, Spanje en Italië

Bron: PressTV 24 december 2023 ~~~ In een grote tegenslag voor een door de VS geleide maritieme taskforce in de Rode Zee om de doorvaart van koopvaardijschepen die eigendom zijn van Israël of naar Israël gaan te beschermen, hebben Frankrijk, Spanje en Italië hun deelname aan de alliantie officieel teruggetrokken.

Grote tegenslag voor door VS geleide marinecoalitie na vertrek Frankrijk, Spanje en Italië Read More »

De geopolitieke verschuivingen door al-Aqsa Flood

Bron: Pepe Escoban thecradle 13 oktober 2023 ~~~ De mondiale schijnwerpers zijn zojuist verschoven van Oekraïne naar Palestina.. Dit nieuwe strijdtoneel zal de concurrentie tussen de Atlantische en Euraziatische blokken verder aanwakkeren. Het gaat in toenemende mate om nulsomgevechten; net als in Oekraïne kan slechts één kamp sterker en zegevierend uit de strijd komen.

De geopolitieke verschuivingen door al-Aqsa Flood Read More »