Getuigen zeggen dat IDF-troepen vrouwen en kinderen ‘executeerden’ in school in Gaza

Bron: Jonas E. Alexis, Senior Editor
Veterans Today 15 december 2023 ~~~

De regering Biden “moet reageren op de gerapporteerde executie-achtige slachting van vrouwen, kinderen en baby’s”, aldus de woordvoerder van een Amerikaanse moslimorganisatie.

Ooggetuigenverslagen waarover Al Jazeera woensdag berichtte, beschuldigden Israëlische troepen van het afslachten van onder dwang ontheemde vrouwen en kinderen die onderdak zochten in een school in het noorden van Gaza, een aanklacht die ertoe leidde dat een vooraanstaande Amerikaanse moslimorganisatie een reactie eiste van president Joe Biden.

Het gerapporteerde bloedbad vond plaats in de Shadia Abu Ghazala School in het al-Faluja gebied ten westen van het Jabalia vluchtelingenkamp in de noordelijke Gazastrook. Op videobeelden die door het nieuwsnetwerk uit Qatar werden uitgezonden, waren talloze bedekte lichamen te zien, opgestapeld in een van de klaslokalen van de school.

“De Israëlische soldaten kwamen binnen en openden het vuur op hen,” zei een niet-geïdentificeerde getuige. “Ze namen alle mannen mee, gingen vervolgens de klaslokalen binnen en openden het vuur op een vrouw en alle kinderen bij haar,” waaronder “pasgeboren kinderen”.

“De Israëlische soldaten executeerden deze onschuldige families van dichtbij,” voegde ze eraan toe.

Een man die na de vermeende massamoord ter plaatse kwam, vertelde Al Jazeera dat “we tientallen dode lichamen in de klaslokalen vonden”.

“Er is geen teken van raketten of granaten,” voegde hij eraan toe. “Iedereen die in de gebouwen was, werd van dichtbij geëxecuteerd. De Israëlische soldaten openden het vuur op hen. Veel families kwamen hun kinderen zoeken. Ze vonden hen allemaal gedood. Ze werden allemaal gedood, geëxecuteerd van dichtbij.”

Bij het ter perse gaan was het vermeende bloedbad nog niet onafhankelijk geverifieerd.

Ibrahim Hooper, nationaal communicatiedirecteur bij de Council on American-Islamic Relations (CAIR), zei in een verklaring dat “omdat de regering Biden bijna alleen staat op het wereldtoneel in het verdedigen en toestaan van de extreem-rechtse Israëlische regeringscampagne van etnische zuivering en genocide in Gaza, moeten overheidsfunctionarissen reageren op de gerapporteerde executie-stijl massamoord op vrouwen, kinderen en baby’s die hun toevlucht zochten in een school in Gaza”.

“Onze natie moet stoppen met het toestaan van wat zelfs president Biden privé toegeeft het ‘willekeurig’ aanvallen van onschuldige Palestijnen is,” voegde hij eraan toe.

Ook op woensdag zeiden Palestijnen die onderdak zochten in het Kamal Adwan Ziekenhuis in het noorden van Gaza dat Israëlische troepen de faciliteit bestormden na dagen van beschietingen en belegeringen.

“De omstandigheden in het ziekenhuis zijn erbarmelijk, zonder water of elektriciteit,” vertelde een overlevende aan Al Jazeera. “Lichamen liggen verspreid over de grond.”

Een oudere man vertelde het netwerk dat “het Israëlische leger luidsprekers gebruikte om de evacuatie van de ontheemden uit het ziekenhuis te eisen,” maar IDF-troepen schoten vervolgens op mensen die probeerden de faciliteit te ontvluchten.

Gezondheidsfunctionarissen in Gaza zeiden woensdag dat tenminste 18.608 Palestijnen – waarvan de meesten vrouwen en kinderen – zijn gedood door Israëlische bommen en kogels sinds 7 oktober, en dat meer dan 50.000 Palestijnen gewond zijn geraakt.

Bovendien zijn meer dan 1,9 miljoen Gazanen – of meer dan 85% van de bevolking van de strook – gedwongen ontheemd geraakt sinds 7 oktober, volgens het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden van de Verenigde Naties.

Jonas E. Alexis is afgestudeerd in wiskunde en filosofie. Hij studeerde onderwijs op graduaatniveau. Zijn belangrijkste interesses zijn het buitenlands beleid van de VS, de geschiedenis van het conflict tussen Israël en Palestina en de geschiedenis van ideeën. Hij is de auteur van het boek Kevin MacDonald’s Metaphysical Failure: A Philosophical, Historical, and Moral Critique of Evolutionary Psychology, Sociobiology, and Identity Politics. Hij doceert wiskunde in Zuid-Korea.