Israëlisch bombardement op Palestijnse Al-Aqsa TV Chanel

Bron: TelesurTV 23 december 2023 ~~~

Journalisten en mediakanalen zijn een veelvoorkomend doelwit tijdens de voortdurende Israëlische bombardementen op Gaza.

Een Israëlische aanval op het hoofdkwartier van de Palestijnse televisiezender Al-Aqsa TV in Gaza Stad resulteerde in de dood van 13 leden van het mediapersoneel en de totale vernietiging van het gebouw en de apparatuur van de zender.

De directeur van Al-Aqsa TV, Muhammed al-Saidi, werd een dag eerder gedood bij de Israëlische luchtaanval op het Palestijnse radiostation toen hij en verschillende leden van zijn familie werden gedood in Nuseirat, in de centrale Gazastrook.

Het israëlische regime bombardeerde hun uitzendkanalen tot stof omdat ze bang zijn dat de stemmen van Gaza worden uitgezonden: higlights sommige Palestijnse media op X.

Het hoofdkwartier van Al-Aqsa TV was meer dan eens het doelwit tijdens de vorige Israëlische agressies op de Gazastrook, maar deze keer werd het volledig verwoest.

Dit is wat er overblijft van het hoofdkwartier en de radiokantoren van Al-Aqsa TV Channel in Gaza City. De directeur van het kanaal werd ook gedood.

Het Israëlische regime bombardeerde hun uitzendkanalen tot stof omdat ze bang zijn dat de stemmen van Gaza worden uitgezonden. pic.twitter.com/UKiu6BgSFq
– Sada e Mazlomeen صَدائےمَظلُومِین (@SadaeMazlomeen) 23 december 2023

The israeli regime bombed their broadcasting channels to dust because they are afraid of Gaza’s voices to be broadcasted.

Journalisten en mediakanalen zijn een veelvoorkomend doelwit tijdens de voortdurende Israëlische bombardementen op Gaza. De Libanese radiostations Al-Manar en MTV waren het doelwit van een Israëlische aanval in het Khardali-gebied in Zuid-Libanon.

Een artilleriegranaat landde in de buurt van de crewleden van Al-Manar, waaronder Al-Manar’s prominente oorlogscorrespondent Ali Shoeib en cameraman Khodor Markiz.

De twee journalisten overleefden, maar cameraman Markiz liep verwondingen op aan zijn ogen als gevolg van de Israëlische artilleriebeschietingen.

Vierentwintig uur geleden werden het station Palestine Today en zijn zendwagen in de Gazastrook aangevallen door de zionistische bezettingstroepen.

Topfoto: Het gebouw in 2014, toen het volledig werd uitgeschakeld door een Israëlische aanval