‘Israël’ heeft 12 begraafplaatsen in Gaza aangevallen: EuroMed

Bron: Al Mayadeen English 6 januari 2024 ~~~

Het hoofd van het EuroMed centrum merkte ook op dat de bezetting momenteel de lichamen van honderden martelaren vasthoudt in de Gazastrook.

Het hoofd van het Mediterrane Observatorium voor de Mensenrechten Rami Abdo vertelde Al-Mayadeen op zaterdag dat het Israëlische regime 12 begraafplaatsen in Gaza heeft aangevallen.

Ondanks deze duidelijke schending van de mensenrechten, zoals ook in het geval van het bloedbad in het kamp Bureij gisteren, is er geen veroordeling uitgesproken door de internationale gemeenschap.

Abdo benadrukte dat het functioneren van internationale instellingen en organisaties ernstig is aangetast door de opeenvolgende misdaden van het Israëlische regime in Gaza.

Het heldhaftige Israëlische leger bulldozert nu begraafplaatsen in Al-Batch in de wijk Shujaiya in Gaza.

Ze misbruiken het Palestijnse volk zelfs in hun dood. pic.twitter.com/NCeIB9DmDS

  • Chay Bowes (@BowesChay) 5 januari 2024

Hij vermeldde dat er in de toekomst nieuwe uitdagingen zouden kunnen zijn voor het documenteren van misdaden tegen begraafplaatsen en graven in Gaza.

De bezetting bewaart momenteel de lichamen van honderden martelaren in de Gazastrook.

Bovendien zei hij dat EuroMed tot nu toe 120 massagraven heeft gelokaliseerd, verspreid over wegen, schuilplaatsen, scholen en trouwzalen in de Gazastrook.

Volgens hem is naar schatting 4% van de totale bevolking in Gaza gedood, gewond of vermist geraakt onder het puin.

Vorige week onthulde ook UNRWA-woordvoerder Adnan Abu Hasna dat 5% van de bevolking van Gaza als martelaar, gewond of vermist was opgegeven.

Lees ook: Israëlische misdaden in Gaza komen neer op ‘etnische zuivering’: Yousaf uit Schotland

Orgaanroof

Eerder op de dag meldde het regeringsmediabureau in Gaza dat de Israëlische bezettingstroepen een nieuwe gruweldaad hadden begaan, waarbij een begraafplaats in de wijk al-Tuffah ten oosten van Gaza-stad met de grond gelijk werd gemaakt en ongeveer 1.100 graven werden geschonden.

Volgens de officiële verklaring waren Israëlische militaire voertuigen betrokken bij het uitgraven van de graven en het meedogenloos stelen van de lichamen van de martelaren. Schokkend genoeg werden de graven niet alleen ontheiligd, maar ook geschonden, wat getuigde van een totale minachting voor de heiligheid van de overledenen en de heiligheid van de begraafplaats.

Na deze gruwelijke daad stalen de Israëlische bezettingstroepen naar verluidt ongeveer 150 lichamen van onlangs begraven martelaren. Deze lichamen werden uit hun graven gehaald en vervoerd naar een onbekende locatie.

In reactie op deze ernstige schendingen deed het persbureau van de regering van Gaza een dringende oproep aan alle landen van de vrije wereld en de internationale gemeenschap om in te grijpen en een einde te maken aan de genocidale oorlog van de Israëlische bezetting tegen het Palestijnse volk in de Gazastrook.

Topfoto: Palestijnen bezoeken de graven van mensen die zijn gedood tijdens het Israëlische bombardement op de Gazastrook en begraven op het terrein van het Shifa Ziekenhuis in Gaza Stad, zondag 31 december 2023.


gerelateerd (berichten in dit archief):