Explosies gehoord in Rafah, bombardementen op Khan Younis en centraal Gaza

Bron: Al Mayadeen Engels 8 januari 2024 ~~~

De agressie van de Israëlische bezetting tegen de Gazastrook houdt aan, met een concentratie van zware bombardementen op de zuidelijke en centrale gebieden van de Gazastrook, volgens informatie die aan Al Mayadeen is gerapporteerd door persbronnen.

Mediabronnen hebben Al Mayadeen geïnformeerd dat de explosies al uren niet zijn gestopt in Khan Younis, ten zuiden van de Gazastrook, terwijl de bezetting het gebied bestookt met intense beschietingen. Bronnen hebben ook het voortdurende Israëlische bombardement op de centrale Gazastrook bevestigd, waarbij verschillende martelaren naar het Al-Aqsa Martelaren Ziekenhuis zijn gebracht.

De bronnen maakten duidelijk dat de luide geluiden van explosies, afkomstig van een reeks Israëlische luchtaanvallen op verschillende gebieden in Khan Younis, duidelijk te horen zijn in Rafah. Dit onderstreept de omvang van de vuurkracht die de Israëlische bezetting gebruikt om de stad aan te vallen.

Legertroepen van de bezetting openden zwaar vuur ten oosten van de stad al-Fukhari, ten oosten van Khan Younis, en Israëlische gevechtsvliegtuigen bombardeerden gebouwen van het College of Science and Technology, ten zuiden van de stad. Verder richtten de drones van de bezetting zich op het Europese ziekenhuis in het oostelijke deel van het zuidelijke Khan Younis, waar ze het ziekenhuis beschoten. Daarnaast richtte de Israëlische artillerie op de gebieden Qizan al-Najjar en Jura al-Loot in de zuidelijke regio’s van de stad.

Gewoon weer een nacht in Gaza, waar je alleen maar Israëlische lichtvlammen ziet en je alleen maar geluiden hoort van drones, geweervuur, explosies en ambulances.
Stop de genocide pic.twitter.com/Y96quE6v4I – MoTaz (@azaizamotaz9) 7 januari 2024

Ambulances niet in staat om gebieden te bereiken die door ‘Israël’ onder vuur worden genomen

Palestijnse media benadrukten dat de artillerie van de bezettingstroepen aanhoudend intensieve beschietingen uitvoert in de oostelijke gebieden van het gouvernement Khan Younis. Tegelijkertijd bestrijdt het verzet actief de aanvallen in het gebied.

Gewonden komen aan in het ziekenhuis na een Israëlische luchtaanval in Deir Al Balah, centraal Gaza. 8.1.24 pic.twitter.com/RPuEoYTF8T

  • Eye on Palestine (@EyeonPalestine) 8 januari 2024

De correspondent van Al Mayadeen meldde dat ambulances de doelgebieden niet konden bereiken door de voortdurende bombardementen van de bezettingstroepen, die samenvielen met invallen van het IOF en daaropvolgende confrontaties met het Verzet. Dit is vooral duidelijk in Khan Younis, waar hevige confrontaties aanhouden tussen het verzet en de bezettingstroepen in het noordelijke en oostelijke deel van de stad.

Mediabronnen hebben aan Al Mayadeen bevestigd dat Israëlische oorlogsschepen actief vuren op de zuidelijke kustgebieden van de Gazastrook, gericht op de kusten van Khan Younis en Rafah.

Bezettingsdrones beschoten het Europese ziekenhuis in het oostelijke en zuidelijke deel van Khan Younis. Daarnaast richtte het Israëlische bezettingsgeschut op de gebieden Qaizan al-Najjar en Jourat al-Lot in de zuidelijke regio’s van de stad.

Intensieve bombardementen op de centrale Gazastrook

In de centrale Gazastrook intensiveerde het Israëlische leger zijn aanvallen te midden van hevige gevechten in de regio, zoals bronnen meldden. De bronnen wezen op krachtige Israëlische luchtaanvallen op het centrale gebied, specifiek in Deir al-Balah.

Lokale Palestijnse media hebben 18 martelaren gemeld als gevolg van Israëlische luchtaanvallen op verschillende huizen in de stad Deir al-Balah en de omliggende gebieden in de centrale Gazastrook.

Dit is een woonblok in de stad Khan Younis dat volledig is verwoest door een Israëlische luchtaanval. Het geklap en gejuich is van toekijkende Israëlische soldaten. Vergeet niet dat Khan Younis ooit ‘veilig’ werd verklaard.
Onvergeeflijke genocide.
pic.twitter.com/DCNiCda8XP – Howard Beckett (@BeckettUnite) 7 januari 2024

Op maandagochtend voerden Israëlische gevechtsvliegtuigen een reeks intense luchtaanvallen uit op het vluchtelingenkamp Maghazi in de centrale Gazastrook. Het bezettingsleger intensiveerde zijn luchtaanvallen in verband met de hevige confrontaties in de regio, aldus de bronnen, die wijzen op intense Israëlische aanvallen op het centrale gebied.

De Israëlische gevechtsvliegtuigen voerden ook een reeks luchtaanvallen uit in Rafah, dat door het IOF tot “veilige zone” was verklaard, wat de Palestijnen aanmoedigde om daar hun toevlucht te zoeken.

Ministerie van Volksgezondheid in Gaza: 22.835 geregistreerde martelaren in Gaza

Het Palestijnse ministerie van Gezondheid in de Gazastrook kondigde zondag een stijging aan van het aantal martelaren als gevolg van de voortdurende Israëlische agressie tegen de Gazastrook sinds 7 oktober en bereikte 22.835 geregistreerde martelaren.

Het ministerie verklaarde verder dat de Israëlische bezetting de afgelopen dag 12 bloedbaden heeft aangericht tegen families in de Gazastrook, waarbij de laatste bloedbaden resulteerden in 113 martelaren en 250 gewonden.

In dezelfde context kondigde de Wereldgezondheidsorganisatie in Palestina aan dat haar teams voor de vierde keer een bezoek aan het Al-Awda Ziekenhuis en de farmaceutische winkels in de noordelijke Gazastrook moesten afzeggen.

De Israëlische agressie tegen de Gazastrook is nu de 94e opeenvolgende dag ingegaan. De bezetting blijft burgers aanvallen, vooral kinderen en vrouwen. Daarnaast richt ze zich op media en journalisten in haar pogingen om feiten te verdraaien, de realiteit te verhullen en documentatie van haar agressies en wreedheden te voorkomen.


gerelateerd (berichten in dit archief):