UNRWA schort voedseldistributie in Rafah op na Israëlische invasie

Bron: PressTV 21 mei 2024 ~~~ 

Het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) zegt dat het de voedseldistributie in de zuidelijke stad Rafah heeft opgeschort, vanwege Israëlische aanvallen en een gebrek aan voorraden.

In een verklaring die dinsdag werd vrijgegeven, zei UNRWA dat slechts zeven van de 24 gezondheidscentra operationeel waren en dat het de afgelopen 10 dagen geen medische voorraden had ontvangen als gevolg van “afsluitingen/storingen” bij de grensovergangen Rafah en Kerem Shalom naar Gaza.

Humanitaire hulpverleners hebben alarm geslagen over de afsluiting van de grensovergangen Rafah en Kerem Shalom, als onderdeel van de militaire invasie van Israël in Rafah, de meest zuidelijke stad van de Gazastrook waar ongeveer 1 miljoen ontheemden onderdak hebben gevonden.

Het ministerie van Volksgezondheid van Gaza zegt dat Israël 85 mensen heeft gedood in de laatste rapportage periode van 24 uur.

Het regime probeert de bestorming van Rafah uit te breiden, ondanks internationale waarschuwingen voor het risico op grote aantallen slachtoffers.

De meeste ontheemde Palestijnen hebben onderdak gevonden in Rafah. Maar de afgelopen twee weken zijn meer dan 900.000 mensen de zuidelijke stad ontvlucht.

UNRWA zegt dat de toename van het aantal ontheemde Palestijnen in de faciliteiten in Khan Younis is begonnen sinds Israël begin deze maand het evacuatiebevel voor Rafah heeft uitgevaardigd. Het VN-agentschap liet foto’s zien van de overvolle onderkomens in Khan Younis.

Gelijktijdige Israëlische aanvallen op de zuidelijke en noordelijke grenzen van Gaza hebben een nieuwe exodus van honderdduizenden mensen uit hun huizen veroorzaakt en de aanvoer van hulp sterk beperkt.

Israël heeft sinds begin oktober ongeveer 80% van de bevolking van 2,3 miljoen mensen in Gaza verdreven. Het regime heeft sindsdien meer dan 35.600 mensen gedood.

Topfoto: Mensen lopen langs het beschadigde hoofdkantoor in Gaza City van de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA) op 15 februari 2024. (Foto door AFP)


Gerelateerd (berichten in dit archief):