Het Westen begraaft zichzelf in het puin van Gaza

Bron: Middle Nation Telegram kanaal ~~~

Ieder weldenkend, fatsoenlijk mens in het Westen die Palestina en de Palestijnse zaak steunt: laat degenen die het zionisme steunen je niet in de verdediging drukken. Zij zouden zich zelf moeten verdedigen. Ze proberen pro-Palestijnse protesten, demonstraties en alle openbare uitingen van steun voor de Palestijnen te verbieden. Ze proberen je in te sluiten, te intimideren en te pesten zodat je hun schandelijke verhaal accepteert, hun schaamteloze en demonische goedkeuring van de genocide in Gaza.

Ze willen de Palestijnse zaak uit het publieke debat laten verdwijnen, om Palestina uit te wissen uit het intellectuele, culturele en politieke discours. Ze willen de Palestijnen uit het discussiegebied verdrijven, net zoals ze de Palestijnen uit hun geografisch gebied willen verdrijven.

Dit mag niet gebeuren. Het hele Mondiale Zuiden steunt Palestina, en dat is het merendeel van de mensen op aarde, de overweldigende meerderheid van de mensen op deze planeet steunt de Palestijnen. Laat je dus niet wijsmaken dat je een soort randminderheid of extremist bent omdat je de Palestijnse zaak steunt. Je vertegenwoordigt het standpunt van de meeste mensen in de wereld.

Deze kwestie, de Palestijnse kwestie en de ontaarde wreedheid van Israël, de steun van de regering van de Verenigde Staten en alle westerse regeringen voor het moedwillig doden van burgers – mannen, vrouwen, kinderen, baby’s, ouderen in Gaza, het bombarderen van ziekenhuizen, het bombarderen van kerken – heeft de wereld verdeeld. Ik overdrijf niet. Dit heeft de wereld verdeeld tussen de echt beschaafden en de echte barbaren. Iedereen kan het zien. Iedereen in de wereld kan het zien. Er is de oude kolonialistische, imperialistische, racistische, liegende, oorlogszuchtige en bloeddorstige Westerse machtsstructuur die nooit veranderd is, die zich nooit ontwikkeld heeft, die nooit beschaafd is geweest. En dan zijn er nog de mensen die fatsoenlijk zijn, die enig gevoel voor moraal hebben, mensen die oprecht geloven in beschaafde menselijke waarden.

Om Joe Biden te citeren – “de wereld staat op een keerpunt”… en de Palestijnse kwestie bepaalt of je iemand bent die het wrede verleden van kolonialisme, etnische zuivering en ontmenselijking in de toekomst laat voortduren, of dat je iemand bent die echt wil dat de toekomst anders is dan het ellendige verleden waaraan wij ontsnapt zijn, waaraan zij probeerden te ontsnappen. Het bepaalt wie wil dat de toekomst beter wordt, wie wil dat de toekomst een verbetering is ten opzichte van het verleden, wie de toekomst wil redden uit de greep van de woeste elites die willen blijven regeren door geweld en oorlog, en door het bloed van onschuldigen te vergieten.

Gaza zal zegevieren, Palestina zal vrij zijn, daar bestaat geen twijfel over. Maar iedereen die zich verzet tegen de onvermijdelijke triomf van Gaza en de vrijheid van Palestina, en iedereen die zich op één lijn stelt met de wrede onmenselijke extremisten in de Israëlische regering, iedereen die dat doet zal voor altijd in diskrediet worden gebracht op het wereldtoneel, vernederd en te schande worden gemaakt in de geschiedenisboeken voor de eeuwigheid.

Als je een westerling bent en je houdt überhaupt van je land, als je überhaupt van je beschaving houdt, als je wilt dat het goed komt met jullie samenlevingen, op welke manier dan ook, dan moet je alles doen wat je kunt om ervoor te zorgen dat jullie regeringen en jullie leiders in de particuliere sector stoppen met het steunen van de tapijtbombardementen op Palestijnse kinderen, stoppen met het steunen van het uithongeren van Palestijnse baby’s en stoppen met het steunen van het staatsterrorisme van Israël.

Elke bom die Israël op Gaza gooit, doodt niet alleen Palestijnse burgers, het doodt ook uw reputatie, de reputatie van uw samenleving, van uw beschaving. Het doodt je geloofwaardigheid, het doodt je aanzien in de wereld. Als jullie de Palestijnen redden, redden jullie jezelf, redden jullie je natie. De ziel van jullie beschaving zal leven of sterven in de Gazastrook.


Gerelateerd (berichten in sub-archief /palestina )