Staatsterreur, het recht op zelfverdediging van de Palestijnen en leugens die genocide proberen te verhullen

Bron: Mazin Qumsiyeh Nieuwsbrief uit Bethlehem 27 oktober 2023 ~~~ 

Aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw discussieerden sommige Joden, zoals Martin Buber en Judas Magnas en de opperrabbijn van Jeruzalem onder Ottomaanse heerschappij, met politieke zionisten zoals Rothchild en Herzl en Wizeman, en vertelden hen dat een Joodse heropleving alleen mogelijk is met de steun van de oorspronkelijke bewoners van het land. Dit logische argument werd niet geaccepteerd door het zionistische leiderschap, dat de nadruk legde op de noodzaak van een nieuwe economie en politiek gebaseerd op Joodse arbeid, Joodse macht, Joodse milities en Joodse hegemonie over het land.

Het politieke zionisme werd versterkt om een quasi staat te worden na de Balfour Verklaring van 1917 en de Britse sponsoring van het zionistische project. De eerste niet-Ottomaanse heerser van Palestina was de rechtse Herbert Samuels in 1921. De joodse macht was geboren en daarmee ook de joodse terreur van de lokale bevolking. Zoals alle kolonisten gingen zionisten over tot terrorisme om het land te bemachtigen (zie http://qumsiyeh.org/chapter8/ ).

De terreur van deze vroege kolonisten bereikte een hoogtepunt in 1948 met de grootschalige etnische zuivering van meer dan 500 Palestijnse dorpen en steden. Arabische medeplichtigheid en zwakte in het verleden stonden Israël toe om zijn kolonisatieprogramma’s te blijven uitbreiden met valse “oorlogen” zoals in 1967 toen slechts 800 Israëlische soldaten werden gedood. Dat falen van corrupte Arabische landen of een medeplichtige internationale gemeenschap onder leiding van de VS (zelf onder de zionistische laars/lobby) om Palestina te redden, leidde tot de geboorte van revolutionair inheems verzet (Palestijnse facties zoals Fatah, PFLP, DFLP, etc.).

Sindsdien heeft de militaire macht van Israël (met een westers imperialistisch partnerschap) niet veel meer bereikt dan het doden van burgers, zoals in Libanon en Gaza.) De capitulatie van de PLO in 1988 om een fictieve tweestaten-“oplossing” te accepteren (nooit in de geschiedenis heeft zo’n waanidee geholpen om een kolonisatiesituatie te stabiliseren) en de bedrieglijke Oslo-akkoorden werden bedacht om de bevrijding te vertragen en een permanente bezetting te creëren. Zo ontstonden andere verzetsbewegingen. Toch, en zoals ik schreef in mijn boek “Volksverzet in Palestina: A history of hope and empowerment”, was de overgrote meerderheid van het verzet niet gewapend. Volgens internationale wetten en conventies is zowel gewapend als ongewapend verzet legitiem in situaties van overheersing.

Aangezien 1,4 miljoen Gazanen nu vluchtelingen zijn (meer dan 2/3e voor de tweede keer), is het totale aantal Palestijnse vluchtelingen sinds de oprichting van Israël nu ongeveer negen miljoen. Sinds 1948 zijn er meer dan 120.000 nodeloos gedood voor de droom van een racistische (apartheid), etnocentrische chauvinistische staat. Het is nog niet te laat om te werken aan een democratische seculiere staat (zie mijn boek “Sharing the Land of Canaan” http://qumsiyeh.org/sharingthelandofcanaan/ uit 2004) en een einde te maken aan dit nodeloze bloedbad.

De zelfverklaarde “ik ben zionist” president van de VS, Biden, zette vraagtekens bij het aantal mensen dat was gedood in Gaza, zoals gedocumenteerd door het ministerie van Gezondheid, dus als antwoord gaf het ministerie de gegevens vrij met namen, leeftijden en ID-kaartnummers (Biden schaamt zich niet om Palestijnen te ontmenselijken en begint te liegen namens zijn pooiers. De lijst die werd vrijgegeven bevatte niet de namen van de vermisten (meer dan 1670 waaronder meer dan 950 kinderen) die waarschijnlijk grotendeels dood onder het puin liggen.
https://www.middleeasteye.net/news/israel-palestine-death-toll-names-killed-released-biden-questions
Je kunt de lijst met namen hier vinden, maar deze groeit dagelijks met honderden
https://tinyurl.com/2y7fkrac

Wat gebeurde er op 7 oktober? Er is nu bewijs dat ongeveer de helft van de Israëli’s die op die dag werden gedood, strijders waren en velen werden gedood door Israëlische troepen.

De Israëlische onderdrukking en moord op burgers is al aan de gang sinds de vroege zionistische slachtpartijen in vreedzame oude dorpen in 1948 om etnische zuiveringen mogelijk te maken. We hebben het over >27.000 dagen van moord en doodslag op Palestijnen (met een glimlach, een knipoog en miljarden aan steun van landen als Duitsland en de VS). Maar de leugens die worden verspreid voor deze genocidale oorlog zijn talrijk en er is een lange geschiedenis van nu ontkrachte leugens, inclusief een zojuist vrijgegeven onderzoek door de VN waaruit blijkt dat Amerikaans staatsburger en verslaggeefster Shireen Abu Aqleh opzettelijk en roekeloos in de nek werd geschoten door Israëlische soldaten. Voor een compilatie van voorbeeldleugens die hebben bijgedragen aan genocide, zie http://ongaza.org (vooral vraag # 9 maar andere vraagtekens documenteren feiten die zijn verdraaid door de tien miljard kostende Zionistische media-propagandacampagne die Goebles en zijn Nazi-mediamachine evenaart).

110 Palestijnen werden hier in de West-Bank gedood, waaronder twee die doodgemarteld werden in Israëlische gevangenissen. De mensen mobiliseren over de hele wereld en zelfs de mainstream ruggengraatloze media en de Westerse koloniale machten (VS, VK, Frankrijk etc.) worden onder druk gezet.

Maar we moeten het werk verdubbelen en de sociale en reguliere media en politici overspoelen met feiten zoals die te vinden zijn op ongaza.org. Verhoog de druk en zelfs als we erin slagen om deze genocidecampagne met ÉÉN DAG te verkorten, dan redt dat honderden onschuldige burgers.

500 tekeningen van kinderen uit gaza die nu worden vermoord (gemiddeld 15 kinderen worden DAGELIJKS vermoord)
https://www.unrwa.org/newsroom/features/500-drawings-gaza-children-world https://tinyurl.com/4zfu4rzj

Voor degenen onder jullie die in actie komen: Blijf menselijk Voor degenen die nog steeds aan de zijlijn staan: je kunt niet neutraal zijn op een rijdende trein of in situaties van ernstig onrecht, dus handel alsjeblieft

Mijn eigen lijst met mogelijke acties die gedaan kunnen worden is hier:
http://qumsiyeh.org/whatyoucando/

Mazin Qumsiyeh qumsiyeh.org


Gerelateerd (berichten in subarchief /Palestina):