wapenhandel

VS blokkeert Gaza vredesvoorstel bij VN voor 3e keer, houdt wereld gegijzeld

Bron: Ben Norton geopolitical economy 9 december 2023 ~~~ De Amerikaanse regering heeft de Verenigde Naties lamgelegd, stemt tegen de rest van de wereld en verhindert vrede in Gaza door een veto uit te spreken over drie verschillende resoluties in de Veiligheidsraad. Ondertussen blijft Washington wapens geven aan Israël.

VS blokkeert Gaza vredesvoorstel bij VN voor 3e keer, houdt wereld gegijzeld Read More »

Amerikaanse wapenfabrikanten verdienen geld aan Israël’s slachting in Gaza

Bron: Jessica Buxbaum Mintpressnews 20 mei 2021 Grote wapen- en vliegtuigfabrikanten – Boeing, Lockheed Martin, en Raytheon – halen enorme winsten uit Israëls aanval op Gaza, en allen zullen naar verwachting hun winsten zien stijgen door de kwart miljard dollar wapendeal die de regering Biden erdoor probeert te drukken.

Amerikaanse wapenfabrikanten verdienen geld aan Israël’s slachting in Gaza Read More »

Technologie en onderdrukking, Nederland en Israël in wapenhandel en veiligheidsonderzoek

Stopwapenhandel deed veel onderzoek naar de samenwerking van Nederland met Israël op het gebied van wapens en beveiliging/controle, hetgeen uitmondde in dit onthullende rapport . Bron: stopwapenhandel.org ~~~ Tussen Nederland en het zeer gemilitariseerde Israël vindt nog steeds wapenhandel en militaire kennissamenwerking plaats, in strijd met het terughoudende Nederlandse wapenbeleid. Dat staat in het rapport

Technologie en onderdrukking, Nederland en Israël in wapenhandel en veiligheidsonderzoek Read More »