Protest

Negatief en Positief Nieuws

Bron : Mazin Quensiyeh, popular-resistance 31 januari 2024 ~~~ 2.269 massamoorden gepleegd door het bezettingsleger, 33.751 martelaren en vermisten (26.751 aangekomen in ziekenhuizen), 11.500 kindslachtoffers en meer. Dit zijn geen getallen. Dit zijn mensen met dromen en aspiraties en niet anders dan elk ander gebied op aarde waar inheemse mensen ook worstelden om op hun […]

Negatief en Positief Nieuws Read More »

De geopolitieke verschuivingen door al-Aqsa Flood

Bron: Pepe Escoban thecradle 13 oktober 2023 ~~~ De mondiale schijnwerpers zijn zojuist verschoven van Oekraïne naar Palestina.. Dit nieuwe strijdtoneel zal de concurrentie tussen de Atlantische en Euraziatische blokken verder aanwakkeren. Het gaat in toenemende mate om nulsomgevechten; net als in Oekraïne kan slechts één kamp sterker en zegevierend uit de strijd komen.

De geopolitieke verschuivingen door al-Aqsa Flood Read More »

Palestijnse overwinning in Nederlandse rechtbank: from the river to the sea, Palestine will be free!

Bron: Samidoun Network, 17 augustus 2023 ook in de talen frans , spaans , arabisch , engels ~~~ Op dinsdag 15 augustus heeft het gerechtshof in Nederland bevestigt dat de slogan “from the river to the sea, Palestine will be free” valt onder de vrijheid van meningsuiting en niet strafbaar is. De uitspraak van de

Palestijnse overwinning in Nederlandse rechtbank: from the river to the sea, Palestine will be free! Read More »

Hassan Nasrallah: In Gaza heeft Netanyahu een eclatante mislukking geleden.

Bron: SouthFront 19 mei 2023, Vertaling: resistancenews.org ~~~ Toespraak van de secretaris-generaal van Hezbollah, Sayed Hassan Nasrallah, op 12 mei 2023 (één dag voor het staakt-het-vuren in Gaza), ter herdenking van het martelaarschap van commandant Mustapha Badreddine, bekend als “Zulfiqar,” gedood in Syrië in 2016.

Hassan Nasrallah: In Gaza heeft Netanyahu een eclatante mislukking geleden. Read More »

Rachel Corrie: Gerechtigheid voor de Palestijnen is de enige weg vooruit, zeggen de ouders van de Amerikaanse activiste.

Bron: Umar Farooq Middle East Monitor 22 maart 2023 ~~~~. Ouders van activiste gedood door Israëlische bulldozer zeggen dat er parallellen zijn tussen de dood van hun dochter en andere Amerikaanse burgers gedood door Israëlische troepen.

Rachel Corrie: Gerechtigheid voor de Palestijnen is de enige weg vooruit, zeggen de ouders van de Amerikaanse activiste. Read More »

Palestijnse gemeenschappen in het door 1948 bezette land houden protesten ter ondersteuning van Jeruzalem, Gaza

Bron: WAFA 14 mei 2021 ~~~ NAZARETH – Duizenden Palestijnen in het door 1948 bezette land demonstreerden gisteren voor de vierde nacht uit protest tegen de Israëlische agressie op de Gazastrook en uit protest tegen de pogingen van Israël om de status quo in de Al-Aqsa Moskee in bezet Jeruzalem te wijzigen.

Palestijnse gemeenschappen in het door 1948 bezette land houden protesten ter ondersteuning van Jeruzalem, Gaza Read More »

Het is een onrechtvaardigheid: De Israëlische rechtbank veroordeelt de Palestijnse vredesactivist Issa Amro

Bron: Yumna Patel, Mondoweiss.net 7 januari 2021 ~~~ “Het militaire hof is slechts een bezettingsorgaan. De [aanklacht wegens geweldloos protest] is een voorbeeld van hoe de rechtbanken worden gebruikt om de belangrijke stemmen van mensenrechtenverdedigers af te schrikken”.

Het is een onrechtvaardigheid: De Israëlische rechtbank veroordeelt de Palestijnse vredesactivist Issa Amro Read More »