Massale Israëlische luchtaanvallen op Gaza (Palestijnse media)

Bron: WAFA Palestine, 6 mei 2019  ~~~  

RAMALLAH, maandag 6 mei 2019 (WAFA) – De massale Israëlische luchtaanvallen op de belegerde Gazastrook die een maandlange stilte in geweld vernietigde, domineerden de krantenkoppen van maandag in de uitgave van de drie Palestijnse Arabische dagbladen.

Al-Quds en al-Hayat al-Jadida (staatskrant P.A.) zeiden dat 25 Palestijnen, waaronder twee peuters, twee zwangere vrouwen en een kind, werden gedood en meer dan 150 anderen gewond raakten tijdens de Israëlische luchtaanvallen op de enclave aan de kust.

Al-Quds voegde toe dat vier Israëli’s gedood werden en ongeveer 200 anderen gewond raakten door Palestijnse raketbeschietingen.

Al-Ayyam zei dat voordat een staakt-het-vuren-akkoord werd bereikt, de Israëlische bezettingsautoriteiten hun aanval op Gaza verhevigde, terwijl de Palestijnse verzetsgroepen raketten afvuurden op het zuiden van Israël.

Volgens al-Ayyam en al-Hayat al-Jadida, gaf president Mahmoud Abbas de afgezant van Palestina aan Verenigde Naties afgevaardigde Riyad Mansour de opdracht om de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties te verzoeken onmiddellijk bijeen te komen om de Israëlische aanval op Gaza een halt toe te roepen.

Abbas werd ook geciteerd in al-Ayyam en al-Hayat al-Jadida toen hij herhaalde dat nationale eenheid de optimale reactie is op alle samenzweringen tegen de Palestijnse kwestie, inclusief het door de VS aangereikte ‘masterplan van de eeuw’.

Hij werd ook opgeroepen om de families van Palestijnse gevangenen en anderen die gedood en gewond zijn door Israël te blijven ondersteunen.

Al-Hayat al-Jadida berichtte dat Hamas-chef Ismail Haniyeh opmerkte, dat de rust in Gaza alleen kan worden hersteld indien Israël zich inzet voor de uitvoering van de wapenstilstand afspraken en zijn aanval op de belegerde enclave stopt.

Al-Hayat al-Jadida lichtte de laatste ontwikkelingen in over de opleving van geweld in Gaza en meldde dat Israëlische berichten in de media erop wezen dat pogingen van Egypte en de gezant van de Verenigde Naties erin slaagden de wapenstilstand te herstellen.

Bovendien zei al-Ayyam dat Israëlische bulldozers 120 vruchtbare olijfbomen ontwortelden in het dorp al-Lubban al-Gharbi, ten westen van Ramallah.

Bovendien meldde al-Hayat al-Jadida lid Nasser Qudwa van het Fatah-Centraal Comité met klem,dat het verboden is om met de zogenaamde deal van de eeuw in zee gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *