Toegang tot Gaza geweigerd voor borstkankermissie

Bron: Philippa Whitford's brief van December 2018, 
op Palestine Post 24, 4 December 2019 ~~~ 

Een volledig training- en behandelingsproject werd om zeep geholpen, nadat Israël de toestemming voor Philippa Whitford had geweigerd.

De Israëlische bezetting heeft de Britse wetgever Philippa Whitford, die arts is, de toegang tot Gaza, om hulp te bieden aan patiënten met borstkanker, geweigerd.

De afgelopen twee en een half jaar [1] heb ik samengewerkt met Medical Aid for Palestine (MAP) om de dienstverlening en behandeling van borstkankerpatiënten in Palestina te verbeteren.

Vorig jaar reisde ik met het specifieke doel een project op te zetten om ervaren professionals in de zorg voor borstkanker in staat te stellen onderwijs en training te geven aan Palestijnse clinici die met borstkankerpatiënten werken.

Sinds mijn laatste bezoek ben ik erin geslaagd om een ​​team van specialisten uit heel Schotland te werven om deel te nemen aan het project, dat zal helpen de zorg voor borstkanker – preventie, diagnose en behandeling – voor vrouwen in Gaza en de Westelijke Jordaanoever te verbeteren.

Tragisch genoeg krijgen veel Palestijnse vrouwen geen toestemming om van Gaza naar Jeruzalem te reizen voor radiotherapie, dus de beschikbaarheid van zoveel mogelijk behandelingen in de buurt van hun huis is belangrijk.

Het plan was dit jaar om met het hele team in september op reis te gaan, maar helaas werd mij een visum geweigerd. Bovendien ontvingen twee anderen hun visa niet op tijd.

Ik reisde echter, maar ik moest mijn schema volledig veranderen en de gehele tijd vanuit een basis in Jeruzalem werken.

Desalniettemin zie ik nog steeds aanzienlijke verbeteringen sinds mijn bezoek vorig jaar, wat fantastisch is gezien het feit dat lokale clinici onder zeer moeilijke omstandigheden werken, met name in Gaza. Hopelijk gaat het verder.

In oktober heb ik de kwestie van mijn geweigerde visum in het parlement bij de minister van Buitenlandse Zaken aangekaart. Klik hier om mijn vraag te zien

Naar aanleiding hiervan verzocht Commonspace mij te interviewen over hoe dit mijn reis, mijn eerdere werk in Gaza, mijn gedachten over de huidige situatie en wat er moest gebeuren om dit op te lossen, beïnvloedde en wat ons project hoopt te bereiken.

Opmerking voor lezers: klik op de deelknoppen boven of onder. Stuur dit artikel door naar uw e-maillijsten. Crosspost op uw blogsite, internetforums. enz.

Notitie [1] Deze brief is een jaar geleden geschreven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *