De Israelische minister Uri Ariel leidt een zeer provocerende al-Aqsa tour.

Bron: IMEMC, 19 mei 2019 ~~~ 

Israëlische soldaten vielen, laat op zaterdagavond, veel Palestijnse moslims aan tijdens gebed in de al-Aqsa-moskee, in bezet Jeruzalem, en dwongen hen uit de compound van de heilige plek.

De Islamisch beheer fonds organisatie zei dat tientallen Palestijnen ervoor kiezen de nachten door te brengen in de Al-Aqsa-moskee, vooral tijdens de huidige heilige islamitische maand Ramadan, maar het leger heeft het herhaaldelijk binnengevallen en geweld gebruikt om hen te verwijderen.

De beheerder voegde eraan toe, dat de soldaten veel moslims in gebed aanvielen en hen uit de heilige plaats dwongen.

In gerelateerd nieuws hebben tientallen moslims voorkomen dat de soldaten en de politie de Al-Aqsa al-Qadim-moskee binnenvielen in de Al-Aqsa-compound, door hun schoenen naar hen te gooien.

Het voegde eraan toe dat dergelijke schendingen bedoeld zijn om Israels illegale controle over de heilige plaats uit te oefenen en de rechten te schenden van moslims om zonder beperkingen in het kamp te blijven.

De volgende ochtend vroeg viel de Israëlische minister van Landbouw, Yuri Ariel, de Al-Aqsa-moskee binnen, samen met minstens 17 extreem rechtse kolonisten, vergezeld door tientallen politieagenten en soldaten, via de al-Magharba-poort, voor een provocerende rondleiding door de heilige binnenplaatsen.

Volgens berichten hebben de Israëlische politieagenten veel olijftakken weggerukt die waren geplant door de Palestijnse aanbidders in Bab ar-Rahma, in de Al-Aqsa-compound.

Ariel en tientallen kolonisten betraden de heilige site in groepen, slechts enkele uren nadat de Israëlische politie met geweld honderden moslim tijdens het gebed uit de heilige plaats had verdreven.

Soortgelijke reizen door Israëlische politici en wetgevers in het verleden leidden tot spanningen en botsingen tussen de Israëlische strijdkrachten enerzijds, en islamitische gelovigen en het Jordan-gerunde islamitische Waqf-personeel dat het feitelijke beheer heeft over de compound, anderzijds.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *