Palestijns schoolgebouw in aanbouw in vluchtelingenkamp Shuafat werd gesloopt door de Israelische bezettingsmacht

Bron: telesurTV, 20-03-2019 ~~~ 

Een Palestijns schoolgebouw dat in aanbouw was, in het vluchtelingenkamp Shuafat, in het bezette Oost-Jeruzalem, werd dinsdag 19 maart gesloopt door de bulldozers van de Israëlische strijdkrachten.

Ooggetuigen vertellen dat tientallen Israëlische soldaten de bulldozers naar het vluchtelingenkamp hebben geleid, terwijl anderen het verkeer bij de controlepost nabij de school sloten.

De Israëlische troepen omringden naar verluidt de al-Razi-school vanaf de daken van nabijgelegen gebouwen terwijl de studenten en de faculteit voorafgaand aan de sloop werden geëvacueerd. Volgens meerdere getuigen werden er drones waargenomen die boven het twee verdiepingen hoge schoolgebouw vlogen en rubber beklede stalen kogels op de lokale bevolking in het kamp afgevuurd.

De eigenaar van het afgebroken schoolgebouw, Muhammad Alqam, verzekerde ons dat hij alle noodzakelijke vergunningen heeft afgegeven aan de Israëlische gemeente Jeruzalem voordat hij met de bouw begon. Alqam was er zeker van dat het gebied toebehoorde aan het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA).

Er was geen voorafgaande kennisgeving van de sloop voordat het plaatsvond, zegt Saleh Alqam, directeur van de al-Razi school en een officiële reden voor de sloop moet nog worden bevestigd.

De Verenigde Naties hebben consequent Israël veroordeeld voor de praktijk van illegale sloop, sinds 2015.

De al-Razi-school had ongeveer 400 kleuter- en elementaire studenten geregistreerd voor het komende schooljaar voor het nieuwe gebouw.

Het is een gebruikelijke praktijk van de Israëlische autoriteiten om Palestijnse gebouwen te slopen onder het voorwendsel van ontbrekende vergunningen. Vergunningen in Oost-Jeruzalem worden zelden uitgegeven aan Palestijnen en het aanvraagproces kan jaren duren en enkele duizenden dollars kosten. Het proces belast individuele gezinnen in Palestijnse wijken, terwijl projecten voor Joodse Israëli’s worden gefinancierd en uitgevoerd door de Israëlische regering. De overheid helpt bij planning, marketing, ontwikkeling en infrastructuur.

 “Sinds 1967 is de regering van Israël rechtstreeks betrokken bij de bouw van 55.000 eenheden voor Israëli’s in Oost-Jeruzalem; daarentegen zijn minder dan 600 eenheden gebouwd voor Palestijnen in Oost-Jeruzalem, waarvan de laatste veertig jaar geleden zijn gebouwd”,vertelde de stichter van Terrestrial Jerusalem, Daniel Seidemann.

Original english text on TelesurTV, 20-03-2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *