Israel bezig met ‘langzame genocide’ van palestijnen: Analist

bron:  Presstv  9 augustus 2018 ~~~ 

Israëlische indringers gebruiken Palestijnse vergeldende raketaanvallen als een excuus om hun “langzame genocide” in Palestina voort te zetten, zegt een commentator. [VIDEO: 5 minuten]

“Het (de golf van vergeldende raketaanvallen vanuit de Gazastrook) is duidelijk een excuus voor een langzame volkerenmoord … van een volk dat niets verkeerd heeft gedaan”, vertelde James Thring, vredesadvocaat en politiek commentator, vrijdag aan Press TV.

Het Israëlische leger heeft meer dan 140 luchtaanvallen uitgevoerd tegen de Gazastrook in minder dan 24 uur. De aanslagen begonnen woensdagnacht en gingen door tot donderdagochtend.

“De Israëli’s zijn eenvoudig hebzuchtig en willen hun (Palestijnen) land, ze maken ook een industrie van angst alsof deze onschuldig en onbeschermde  mensen een bedreiging zijn,” zei Thring.

“Het is ongelofelijk dat … een menselijk wezen zich zo wreed en onevenredig onterecht kan gedragen tegenover onschuldige onbeschermde mensen, die in ieder geval meer rechten hebben om te zijn waar ze zijn, dan de indringers uit Europa, Rusland en Amerika,”

Tel Aviv heeft gedreigd met een grootschalig militair offensief tegen Gaza, dat sinds 2007 volledig is belegerd door Israël. Sinds 2008 zijn er drie oorlogen geweest. Palestijnse functionarissen zeiden later dat de verzetsbeweging Hamas en Israël een wapenstilstand overeenkwamen om verdere escalatie te voorkomen.

Sinds 30 maart lopen de spanningen hoog op rond de omheining van Gaza, wat het begin was van een reeks protesten die het recht op terugkeer eisen van Palestijnen die uit hun eigen land verdreven zijn.

Original English publication: 
Israel involved in 'slow genocide' of Palestinians: Analyst  
presstv.com Augustus 9, 2018

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *