Negatief en Positief Nieuws

Bron : Mazin Quensiyeh, 
popular-resistance 31 januari 2024 ~~~

2.269 massamoorden gepleegd door het bezettingsleger, 33.751 martelaren en vermisten (26.751 aangekomen in ziekenhuizen), 11.500 kindslachtoffers en meer. Dit zijn geen getallen. Dit zijn mensen met dromen en aspiraties en niet anders dan elk ander gebied op aarde waar inheemse mensen ook worstelden om op hun land te blijven. Mensen zoals de bekende Palestijnse psycholoog Fadel Abu Hein [1]. Westerse media beginnen onder druk van de publieke opinie te laten zien wat er aan de hand is en dat is afschuwelijk [2].

De uitspraak van het Internationaal Gerechtshof dat er voldoende bewijs is om Israël te bevelen de genocidale acties te stoppen was belangrijk, ook al was de uitspraak zwak en zei het eigenlijk dat Israël zijn oorlog tegen Palestina mag voortzetten, maar zonder veel Palestijnen te doden. Wat was de reactie van het zionistische regime (en de westerse regeringen) op de uitspraak? Weigering en intensivering van de genocide en daarnaast proberen een VN-organisatie te liquideren die zorgt voor 5 miljoen Palestijnse vluchtelingen en wiens beperkte hulp aan Gaza, die al aan het afnemen is, een versnelling van de genocide zal betekenen [3]. Zoals Francesca Albanese, speciale VN-rapporteur voor de Palestijnse bezette gebieden verklaarde: “Westerse regeringen hebben #UNRWA fondsen opgeschort vanwege ernstige ALLEGATIES tegen 12 personeelsleden. Dezelfde regeringen hebben geen banden opgeschort met de staat wiens leger 26.000 mensen heeft gedood in Gaza op 3,5 miljoen, hoewel ICJ zei dat het waarschijnlijk GENOCIDE is. Met twee maten meten? Ja, heel erg.”

De genocide in Gaza wordt gesteund door vele regeringen waaronder Egypte, VAE, Saoedi-Arabië en Jordanië [4]. Palestijnen legden een massagraf bloot op de binnenplaats van een ziekenhuis dat werd belegerd door Israëlische troepen, waar 30 begraven lichamen werden gevonden van mensen die geblinddoekt waren, handen op hun rug gebonden en geëxecuteerd door het bezettingsleger. Je kunt de wreedheden gedocumenteerd zien op de website van Euro-Med Human Rights Monitor [5]. Maar de eindeloze genocidale aanvallen op de lokale bevolking brengen ook milieukosten met zich mee [6].

Het bloedbad vindt ook plaats op de Westelijke Jordaanoever, bijvoorbeeld tijdens een illegale Israëlische inval in het ziekenhuis van Jenin, verkleed als artsen en verpleegkundigen, waarbij drie jonge mannen buitengerechtelijk werden geëxecuteerd [7]. Stel je voor dat dit in een ander ziekenhuis in de wereld zou gebeuren! Medewerkers waren waarschijnlijk geïnformeerd over hun verblijf in het ziekenhuis en waar is de zogenaamde Palestijnse autoriteit?)

De geschiedenis van het koloniale zionistische project in Palestina moet verteld en herverteld worden in de Westerse wereld omdat het opzettelijk verborgen wordt gehouden [8]. Waar het op neerkomt is dat door de zionistische terreur en slachtpartijen Palestina werd en nog steeds wordt getransformeerd van een bloeiende multi-etnische, multiculturele, multireligieuze en zelfs meertalige samenleving tot een “Joodse staat Israël”. Daarom zijn 8 miljoen van ons vluchtelingen of ontheemden en kolonisatoren “bezitten” (stalen) nu 92% van historisch Palestina en degenen van ons die overblijven worden samengeperst in 8% onder een apartheidsbezettingsregime.

Wij Palestijnen geven levenslessen [9]. Wij verzetten ons tegen de haat en de doodscultus van koloniale racistische ideeën zoals het zionisme. Gedurende 105 jaar van kolonisatie en onderdrukking hebben we alle vormen van verzet gepleegd om te proberen onze onvervreemdbare rechten op terugkeer en zelfbeschikking te krijgen. Het grootste deel van ons verzet was geweldloos – we noemen het liever Volksverzet [10]. Wij van de één Democratische Staat stelden ons plan voor een postkoloniaal Palestina voor [11]. De Islamitische verzetsbeweging presenteerde haar voorkeursscenario voor na de oorlog: verkiezingen / zelfbeschikking voor het Palestijnse volk om de VS/Israëlische plannen voor na de oorlog (van etnische zuivering, voortdurende slachting en voortdurende bezetting en wurging) tegen te gaan [12]. Deze strijd voor vrijheid en waardigheid tegen een meedogenloze vijand die probeert ons te ontmenselijken en te liquideren (en die twee gaan hand in hand). Honderden miljoenen mensen over de hele wereld sluiten zich nu aan bij deze strijd. Niet-zionistische en antizionistische Joden hebben zich ook met duizenden aangesloten bij deze strijd (zie bijvoorbeeld Jewish Voice for Peace). Meer dan 500 medewerkers van Joodse groepen, de meeste progressief, doen een beroep op Biden om aan te dringen op een wapenstilstand [13]. Maar zelfs sommige zionisten spreken zich uit [14].

Palestijnen spreken zich ook regelmatig uit, dus luister naar ons. Vandaag (woensdag) had ik de eer om een aantal van mijn vrienden te zien spreken, waaronder Dr. Haidar Eid [15]. Ik heb zijn stem al maanden niet gehoord. Velen van ons Palestijnen denken na over onze plichten en verantwoordelijkheden in dit genocidale tijdperk [16]. De zeer gerespecteerde groep van Elders roept op tot een staakt-het-vuren en onmiddellijke implementatie door Israël van de uitspraak van het ICJ [17].

Demonstraties over de hele wereld zijn verbazingwekkend. Een half miljoen in Londen, honderdduizenden in Washington DC en grote aantallen in meer dan 200 steden wereldwijd. Meer dan 50 steden in de VS trotseerden de zionistische hegemonie van de federale regering en de media en vaardigden resoluties uit voor een staakt-het-vuren. Het meest verheugend is dat meer dan 11 miljoen Jemenitische burgers de straten vulden en dat hun regering de internationale wet gehoorzaamde door te proberen de genocide te stoppen [18]. Ooit zullen we overwinnen. De vluchtelingen zullen terugkeren en Palestina zal vrij zijn, maar we moeten ons ontdoen van collaborateurs en collusionisten en meer mensen wakker maken.

Voetnoten

[1] https://www.middleeasteye.net/news/war-gaza-prominent-professor-al-aqsa-university-killed-israel
[2] https://www.bbc.com/news/world-middle-east-68006607
https://www.theguardian.com/world/ng-interactive/2024/jan/30/how-war-destroyed-gazas-neighbourhoods-visual-investigation
[3] https://electronicintifada.net/blogs/maureen-clare-murphy/israels-allies-accelerate-genocide-freezing-unrwa-funds
[4] see the land bridge to supply Israel exposed in an Israeli channel https://www.facebook.com/mazin.qumsiyeh.9/posts/pfbid0tqR6Ld3vjF4pADa637wsq2YvguqGaihzpzuijydvGMKZdZ5QiLmE9wguPKSFHkuNl
[5] https://euromedmonitor.org/en/country/1/Israel-Palestinian-Territory
[6] War and Climate Change
https://www.theguardian.com/world/2024/jan/09/emissions-gaza-israel-hamas-war-climate-change
https://www.theguardian.com/commentisfree/2024/jan/09/emission-from-war-military-gaza-ukraine-climate-change
Waste in Gaza
https://www.passblue.com/2024/01/23/gaza-is-cleaning-up-its-piles-of-garbage-from-the-war-including-human-waste/
[7] https://www.middleeasteye.net/news/israel-mustaribeen-undercover-agents-history-dressing-arab-palestine
[8] see Edward Said’s book The Question of Palestine and my book http://qumsiyeh.org/sharingthelandofcanaan/ and Dr. Ramzy Baroud: on How Palestinians have become the victims of Zionist history https://www.arabnews.com/node/2438011
[9] https://www.youtube.com/watch?v=aKucPh9xHtM
[10] see http://qumsiyeh.org/popularresistanceinpalestine/
[11] https://onestatecampaign.org/en/
[12] https://mondoweiss.net/2023/12/hamas-official-calls-for-palestinian-elections-national-unity-in-the-day-after-the-war/
[13] https://www.jta.org/2023/12/07/politics/more-than-500-staffers-of-jewish-groups-most-of-them-progressive-appeal-to-biden-to-press-for-ceasefire-in-israel-hamas-war
[14] E.g. ore than 50 Israeli soldiers speak out https://youtu.be/tirugvJc_ag
[15] https://www.youtube.com/watch?v=JQbN8rfem6U
[16] What Does It Mean to Be Palestinian Now?
https://www.thenation.com/article/world/what-does-it-mean-to-be-palestinian-now/]
[17] https://balfourproject.org/the-elders-call-for-immediate-compliance-by-israel-with-icj-provisional-measures/
[18] Yemen position with interview/letter to Europeans
https://www.defenddemocracy.press/message-of-yemenis-to-europeans/