Dr Hanan Ashrawi verlaat de PA.

Bron: middleeastmonitor 8 december 2020 ~~~ 

Dr. Hanan Ashrawi, een hooggeplaatst lid van het Uitvoerend Comité van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), heeft naar verluidt ontslag genomen.

Ze heeft haar ontslag ingediend bij de Palestijnse Autoriteit (PA) President Mahmoud Abbas ergens in “de afgelopen dagen”, onthullen rapporten in Al-Araby Al-Jadeed en Al-Quds Al-Arabi. Abbas heeft nog niet gereageerd.

Volgens Al-Araby Al-Jadeed is haar ontslag vanwege het feit dat de PA de veiligheidscoördinatie en andere diplomatieke betrekkingen met Israël heeft hervat na het opschorten van het beleid in mei uit protest tegen de plannen van Tel Aviv om zo’n 30 procent van de bezette Westelijke Jordaanoever met inbegrip van de Jordaanvallei te annexeren.

De bronnen, die op voorwaarde van anonimiteit spraken, vertelden Al-Araby Al-Jadeed dat Ashrawi ,,boos was over hoe de kwestie werd behandeld”.

Palestina verbrak eerder dit jaar de de veiligheids- en de civiele coördinatie met Israel, met de verklaring dat de annexatieplannen van de delen van de bezette Westelijke Jordaanoever een twee-staten-oplossing onmogelijk maken.

Nochtans, werdenhet coördinatieactiviteiten met Israël vorige maand hervat, nadat de Verenigde Staten volgens zeggen hadden verzekerd dat Israël bestaande overeenkomsten met de Palestijnen zou eerbiedigen.

De 74-jarige Ashrawi, die in 2007 in het uitvoerend comité van de PLO werd benoemd, is de hoogstgeplaatste vrouwelijke politicus van de PA.

In 1994 richtte ze de Palestijnse Onafhankelijke Commissie voor Mensenrechten op.

Ze heeft onlangs het coronavirus gecontracteerd, maar dit wordt niet in verband gebracht met haar ontslag.

De bronnen voegden eraan toe: “Er zijn mensen die zullen promoten dat Ashrawi niet langer in staat is om haar taken te vervullen vanwege haar leeftijd en besmetting van twee maanden geleden, maar dit is niet waar.

Ashrawi moet nog een officiële verklaring afleggen over deze zaak


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *