Meer dan 100 kogelscherven in de hersenen van een Palestijns kind in Kafr Qaddum

13 Juli | International Solidarity Movement | Qalqilya, bezet Palestina. ~~~

Israëlische soldaten schoten van dichtbij een palestijns kind in het hoofd met scherpe munitie , rond 15.00 uur vandaag, tijdens een protest tegen uitbreiding van de nederzetting in de stad Kafr Qaddum, in de noorden van de westelijke Jordaanoever.

Abdul Rahman Yasser Shteiwi, 10, werd met spoed naar het ziekenhuis Rafidia in Nablus gebracht en onmiddellijk geopereerd.

10-jarige Palestijnse jongen die een operatie ondergaat in het ziekenhuis van Rafidia. Nablus

De leider van het populaire verzetscomité in Kafr Qaddum, Murad Shtaiwi, vertelde ISM dat artsen meer dan 70 kogelfragmenten in het brein van het kind vonden. Een röntgenscan van de schedel van Abdul (zie foto hieronder) bleek tientallen stukken metaal in zijn hersenen te tonen.

De 10-jarige is in een kritieke toestand, hoewel artsen het bloeden hebben kunnen stoppen, een paar uur nadat hij was opgenomen, volgens Shtaiwi die sinds de schietpartij in het ziekenhuis is geweest.
Shtaiwi zei:

“Ik heb geen woorden om het verdriet te verklaren dat ik voel.”
“Het leger beging een hele grote fout als ze denken dat wat ze vandaag hebben gedaan de demonstratie zal stoppen. Nee nooit.”

Het Israëlische leger heeft beweerd dat er geen scherpe munitie tegen demonstranten is gebruikt, maar de artsen die Abdul behandelden, zeiden dat de kogelfragmenten in zijn hersenen afkomstig zijn van scherpe kogels.

Kogels en kogelhulzen gevonden na het protest in Kafr Qaddum

ISM-activisten vonden ook een 5.56 kogelhuls op de grond waar demonstranten zo’n 15 minuten eerder hadden gestaan. De huls voelde nog heet aan, wat suggereert dat de kogel kort daarvoor was afgevuurd. Tientallen andere kogelhulsen werden gevonden door dorpelingen na het protest.

De arm van de Protester is gewond door stalen kogels met dunne rubbercoating

Stalen kogels met een dun laagje rubber omhuld werden afgevuurd op de menigte en ook geluidsbommen. Ten minste twee mensen raakten gewond door rubberen kogels, waaronder een kind dat in de arm was geschoten en een man die ook in de arm was geraakt.

De heer Shtaiwi voegde hieraan toe: “Ik heb een boodschap voor de internationale gemeenschap: Als je om de rechten van kinderen geeft, kom en bescherm ze en deel wat er vandaag is gebeurd met de rest van de wereld.’

Er zal morgen om 16.00 uur opnieuw een demonstratie plaatsvinden in Kafr Qaddum.

Het dorp heeft gedurende 9 jaar wekelijks protesten gehoudentegen de sluiting van de hoofdweg naar Nablus vanwege de uitbreiding van nabijgelegen nederzettingen. Demonstranten worden regelmatig geconfronteerd met traangas en met rubber beklede stalen kogels die worden afgevuurd door zwaarbewapende bezettingstroepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *