Filmrelease: ‘The Truth: Lost at Sea’ ontkracht de Israëlische propaganda (VIDEO)

Bron: Palestinechronicle,  6 januari 2020 

Rifat Audeh’s documentaire, “The Truth: Lost at Sea”, wordt bijna twee jaar na de officiële release op filmfestivals over de hele wereld online beschikbaar gesteld.

De documentaire beschrijft de reis van de Freedom Flotilla, een konvooi van humanitaire schepen met activisten uit 35 landen aan boord, terwijl ze proberen de illegale Israëlische blokkade op de belegerde Gazastrook te doorbreken.

https://www.facebook.com/truthlostatsea/videos/663873020660148/

De regisseur, Audeh, was zelf aan boord van de Flotilla toen deze werd aangevallen door de Israëlische marine in internationale wateren, waarbij tien humanitaire activisten werden vermoord en nog tientallen gewond werden.

De Israëlische mediamachine kwam snel in actie, waarbij de ongewapende activisten werden belasterd en de moord door de Israëlische commando’s werd gerechtvaardigd als een geval van ‘zelfverdediging’.

https://www.facebook.com/truthlostatsea/posts/1001186123595501

De film van Audeh was een van de vele pogingen om het officiële Israëlische verhaal te ontkrachten, en het verhaal van de Freedom Flotilla te presenteren vanuit het gezichtspunt van degenen die deze aangrijpende momenten beleefden.

“The Truth: Lost at Sea” heeft veel aandacht gekregen, aangezien het werd gepresenteerd op 28 filmfestivals op vijf continenten, met acht prijzen, vele nominaties en onderscheidingen.

Voor meer informatie klik hier: (website)

Topfoto: Affiche voor ‘The Truth: Lost at Sea’, een documentaire van Rifat Audeh.

(The Palestine Chronicle)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *